> > > > > > Circumcizia

CIRCUMCIZIA

Indicatiile controversate ale circumciziei au fost discutate în literatura de-a lungul timpului si parerile sunt impartite ( Report of the Task Force of Circumcision , Pediatrics 1989; 84:388-391 and The Status of Circumcision of Newborns, NEJM 1990; 322:1308-1315)
I. Care sunt potentialele avantaje ale circumciziei nou-nascutului? Glandele penisului sunt usor de mentinut curate daca baiatul este circumcis. Din aceasta cauza, infectiile care pot apare la baietii necircumcisi sau barbatii cu igiena deficitara nu mai apar la cei circumcisi. Circumcizia va preveni câteva conditii care cauzeaza acumularea fluidului si tumefierea în jurul glandului si preputului, problema cunoscuta ca fimoza, care consta în incapacitatea de a retracta preputul. Circumcizia la nou-nascut protejeaza împotriva dezvoltarii târzii a cancerului de penis, desi acesta este o boala extrem de rara . Studii preliminare din ultimii ani sugereaza ca incidenta infectiei de tract urinar la baieti poate fi scazuta când incizia se face în perioada neonatala.

II. Care sunt riscurile potentiale si dezavantajele circumciziei? Riscul imediat al circumciziei este sângerarea , injurii asupra penisului, infectii. Desi circumcizia este considerata un procedeu sigur, în rare cazuri aceste complicatii sau altele pot duce la probleme severe, chiar mortale. Inflamatia meatului extern (meatita) este mult mai obisnuita la baietii circumcisi. Nou-nascutii sunt circumcisi de obicei fara anestezie . Desi procedeul are durata relativ mica, nou-nascutii acuza putina durere si disconfort.

III. Ce putem spune despre anestezia locala? Traditional, circumcizia la nou-nascut se face fara anestezie, datorita conceptiei gresite ca nou-nascutul nu acuza durere. Recent s-a aratat mai mult interes în administrarea anesteziei locale pentru acest procedeu, însa aceasta nu înseamna ca este si universal acceptata. Anestezia locala este furnizata prin injectarea medicatiei anestezice în nervii de la baza penisului. Daca anestezia este facuta corect, acest procedeu reduce durerea copilului precum si modificarile comportamentale. Complicatiile anesteziei locale sunt rare si constau în principal în sângerare si injuria tegumentului la locul injectiei. Anestezia locala aduce un element nou de risc acestei proceduri, de aceea nu se foloseste la un mare numar de copii .

IV. Rezidentul de pediatrie din saloanele de nou-nascuti normoponderali si rezidentul de obstetrica de la salonul de lauze vor primi instructiuni în tehnica circumciziei "Gomco " si în anestezia nervului penian dorsal. Ei vor fi supravegheati de un medic specialist, membru al echipei de circumcizie si va fi înscris în aceasta echipa dupa demonstrarea unei suficiente îndemânari. Metoda Gomco este descrisa în detaliu în capitolul intitulat "Circumcision " 378-388 in Atlas of Procedures in Neonatology,2nd edition. Fletcher and MacDonald (eds), 1993, JB Lippincott Co., Philadelphia.

Circumcizia - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii - M.S. Curie Bucuresti

rolex replica All of our Rolex watches are carefully selected. Rolex watches are guaranteed and are manufactured to 1:1 authentic Rolex watch standards.